Search
Close this search box.

Super Strong Enzymes 60tabl, Aboa Medica

29,50

Multientsyymitabletit

Suolahappo ja entsyymit.

Varastossa

Mitä entsyymit ovat

Entsyymit ovat kemiallisia reaktioita vauhdittavia katalyyttejä, yleensä proteiineja, jotka eivät itse muutu tai kulu reaktiossa, vaan toimivat ikään kuin erikoistyökaluina. Entsyymi on ihmiselle tarpeen tuhansissa eri tapahtumissa. Ne nopeuttavat elintärkeitä reaktioita pilkkoen tai rakentaen aineita. Entsyymit ovat välttämättömiä mm. lihasten kasvulle ja ruoansulatukselle. Esimerkiksi proteaasit pilkkovat proteiineja, ja laktaasi pilkkoo maitosokeria eli laktoosia.

Mistä entsyymejä saa

Entsyymejä muodostuu terveessä elimistössä tarpeen mukaan. Lisäksi niitä on ravinnossa, eniten kuumentamattomassa ruoassa. Entsyymejä valmistetaan elintarvikekäyttöön yleensä luontaisen fermentaation avulla, ja niitä voi nauttia turvallisesti myös ravintolisänä, koska niiden ylimäärä ei ole millään tavalla haitallista.

Entsyymeillä on eroa

Kullakin entsyymillä on oma ideaalinen ympäristönsä, jossa se toimii parhaiten. Useimmat ihmisen entsyymeistä toimivat parhaiten noin +37 asteen lämpötilassa. Sen sijaan pH-alueen eli happamuuden vaatimukset vaihtelevat suuresti; esimerkiksi elimistön nesteiden pH 7,4 on lähellä neutraalia, kun taas mahalaukun entsyymit toimivat parhaiten happamassa ympäristössä (pH 1-3).

Entsyymien aktiivisuuden ilmaisemiseksi on kullekin entsyymille oma yksikkönsä. Eri tyyppisten entsyymien yksiköt eivät siis ole vertailukelpoisia keskenään. Lisäksi mittaamiseen on käytössä erilaisia standardeja, mikä osaltaan hankaloittaa vertailua.

Entsyymit nimetään yleensä vaikutuksensa tai ”kohteensa” mukaan käyttäen päätettä -aasi (vrt. laktoosi – laktaasi). Poikkeuksiakin on, esimerkiksi proteiineja mahalaukussa pilkkova pepsiini.

Vaikuttava aine:
1 tbl

Suolahappo (betaiinihydrokloridi)

200 mg

Häränsappiuute (väh. 42 % koolihappoa)

100 mg

Papaija hedelmäuute

45 mg

Pankreatiini entsyymiseos

182 mg

– jossa amylaasia

20 000 USP

– proteaasia

20 000 USP

– lipaasia

1600 USP

– bromelaiinia

120 GDU

– papaiinia

100 000 FCC CU

– sellulaasia

10 FCC CU

– pepsiiniä

500 000 FCC PU

Ainesosat: Täyteaine (kalsiumkarbonaatti), betaiinihydrokloridi, pankreatiini entsyymiseos (amylaasi, proteaasi, lipaasi, bromelaiini, papaiini, sellulaasi, pepsiini), häränsappiuute, papaija hedelmäjauhe, pintakäsittelyaine (hydroksipropyylimetyyliselluloosa), paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), stabilointiaine (rasvahapot [kasviperäinen steariinihappo]), pintakäsittelyaineet (talkki, polyeteeniglykoli).

Annostus: 1 tabletti aterian yhteydessä

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Annostusta ei saa ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Super Strong Enzymes 60tabl, Aboa Medica”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liity kanta-asiakkaaksi

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje!