Search
Close this search box.

Hapanleivät, Eilamari

21,90

Leivät tilataan joka kuukauden ensimmäiseen keskiviikkoon mennessä ja toimitus on aina kuukauden toinen maanantai. Löydät ainesosat jokaisesta leivästä alhaalta!

Eilamari leipoo mehevät ja maukkaat tummat leivät luontaisesti gluteenittomista aineksista. Kaikki hapanleivät leivotaan taikinajuureen ilman leivinhiivaa. Juuren valmistukseen ei ole alunperinkään käytetty hiivaa. Arkikielellä ilmaistuna ne ovat siis hiivattomia.

Hertta Hapanleipäset

Eilamarin klassikko ja suosituin leipä Hertta on perinteisesti juurella leivottu hapanleipä, jossa on rehti ”rukiinen” maku. Hertan tunnistaa sydänkuvioista pyöreän leipäsen pinnalla.

Valmistusaineet:  karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, maissijauho, vesi, pellavansiemenrouhe, psyllium, vuorisuola ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 750 kJ (179 kcal)
rasvaa 1,4 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 35,9 g
josta sokereita 0,2 g
ravintokuitua 5,0 g
proteiinia 6,2 g
suolaa 1,1 g

Pakkauskoot: kiloleipä, pussissa 16-17 kpl

Ruutu Kuminahapanleipäset

Ruutu on hapanleivistämme tummin ja maustettu kuminalla. Nimens mukaisesti sen tunnistaa ruutukuvioinnista. Se muistuttaa maultaan, väriltään ja rakenteeltaan erehdyttävästi Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa suosittua kuminaruisleipää.

Ruutu on yksi kolmesta hapanleivästä, jota olemme leiponeet koko leipomon historian ajan. Ja itse asiassa leivoimme sitä jo ennen leipomoakin!

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tumma tefjauho, pellavansiemenrouhe, vesi, psyllium, kumina, vuorisuola ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 795 kJ (190 kcal)
rasvaa 1,6 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 38,2 g
josta sokereita 0,2 g
ravintokuitua 5,6 g
proteiinia 6,7 g
suolaa 1,1 g

Pakkauskoot: kiloleipä, pussissa 16-17 kpl

Tapio Hapanleipäset

Tapio on mutkaton ja maukas hapanleipä, jossa viljaraaka-aineena on vain tattaria. Tattarin ominaisuus on sen maltillisempi vaikutus verensokeriin. Tapio-leipäset ovat sydämenmuotoisia.

Tapio syntyi alunperin tarpeeseen saada pelkästä tattarista valmistettua leipää. Sen historia on yhtä pitkä kuin leipomonkin eli klassikko sekin!

Valmistusaineet:  karkea tattarijauho, pellavansiemenrouhe, vesi, psyllium, vuorisuola ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 776 kJ (185 kcal)
rasvaa 1,3 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 37,0 g
josta sokereita 0,1 g
ravintokuitua 5,6 g
proteiinia 7,3 g
suolaa 0,9 g

Pakkauskoot: kiloleipä, pussissa 16-17 kpl

Eväkäs Hapanleipäset

Eväkäs on perinteisesti juurella leivottu hapanleipä, jonka happamuus perustuu Hertan tavoin riisiin. Eväkäs on ruispalojen mallinen ja siksi näppärä juuri eväsleipänä. Sen tunnistaa kalan kuvasta pinnalla. Eväkäs on kermatoffeen väristä.

Eväkäs ei sisällä pellavaa. Muista pellavattomia hapanleipiä ovat mm. Aino, Karin retkieväs, Talonpoika, Väinö ja Väinö.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tattarilese, vesi, psyllium, vuorisuola ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 802 kJ (191 kcal)
rasvaa 1,5 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 38,5 g
josta sokereita 0,1 g
ravintokuitua 4,5 g
proteiinia 7,9 g
suolaa 1,1 g

Pakkauskoot: Kiloleipä, pussissa 14 kpl

Puuseppä Hapanleipäset (PS)

Valmistusaineet: täysjyväriisijauho,
tumma tefjauho, maissijauho, pellavarouhe, vesi, psyllium, vuorisuola ja
taikinajuuri (edellisestä taikinasta)

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 790 kJ (189 kcal)
rasvaa 1,8 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,4 g
hiilihydraattia 38,1 g
josta sokereita 0,8 g
ravintokuitua 5,4 g
proteiinia 5,0 g
suolaa 1,1 g

Pakkauskoot: Kiloleipä (14 kpl eli 1 kg reissareita) ja neljän kappaleen pikkupussi (280 g)

Toivo Hapanleipäset (TO)

Toivossa jauhoina ovat tattari ja tumma tef, minkä vuoksi sen sisäväri on Ruudun tapaan lähellä rukiisen leivän väriä. Pintakuviona pyöreissä leivissä on ankkuri, mutta sitä kutsuttu myös ukkelileiväksi, sillä iso ankkuri ei mahdu leivälle kokonaan.

Valmistusaineet:  karkea tattarijauho, tumma tefjauho, pellavansiemenrouhe, vesi, psyllium, vuorisuola ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 780 kJ (186 kcal)
rasvaa 1,5 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 36,6 g
josta sokereita 0,6 g
ravintokuitua 6,2 g
proteiinia 7,4 g
suolaa 1,1 g

Pakkauskoot: kiloleipä, pussissa 16-17 kpl

Liity kanta-asiakkaaksi

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje!