Search
Close this search box.

Eteerinen öljy Sitruuna 10ml, Frantsila

Alkuperäinen hinta oli: 8,95€.Nykyinen hinta on: 7,80€.

Raikas, puhdas, virkistävä tuoksu, joka japanilaisten tutkimusten mukaan auttaa parantamaan työtehoa. Sitruuna on hyväksi ruoansulatukselle sekä myös verenkierrolle. Kuten bergamotti, sitruuna aiheuttaa valoherkkyyttä iholla ja siksi sen käyttöä on vältettävä auringonvalossa.

Vain 2 varastossa

Tuoteosasto: Avainsanat: ,

Virkistää, raikastaa, lisää työtehoa

Sitruunan eteerinen öljy, Ruuansulatukseen, päänsärkyihin, parantamaan työtehoa, ihon kutinaan ja selluliittiin.

Frantsilan Eteeriset öljyt ovat kasvirauhasten tuottamia haihtuvia, tuoksuvia öljyjä. Vaikka niitä nimitetään öljyiksi, niiden varsinainen koostumus ja tuntuma ei ole öljymäinen vaan hyvin kevyt ja nopeasti haihtuva. Ne eivät liukene veteen, mutta ne voidaan helposti sekoittaa kasviöljyihin sekä alkoholiin. Eri eteerisiä öljyjä voidaan sekoittaa keskenään tietyn tehon tai tuoksu-yhdistelmän aikaansaamiseksi.

Sisältää: Citrus limonium (sitruuna, eteerinen öljy).

Käyttöohje
Tuoksulyhty ja ilmanraikastaja
Käytä eteerisiä öljyjä hyvän ilmapiirin luomiseksi ja huoneilman raikastamiseksi esim. ilmankostuttajassa. Lisää vedellä täytettyyn tuoksulyhtyyn muutama tippa eteeristä öljyä. Voit lisätä myös muutaman tipan suihkepullon veteen ja sumuttaa hyvää tuoksua huoneeseen. Eteeristä öljyä voit pirskotella myös esim. lakanoille, matoille ja hiirenkoloihin.

Suihku tai kylpy
Lisää mieltymyksesi mukaan 5-10 tippaa eteeristä öljyä 1 rkl:een kermaa tai liuosmaista neutraaliasuihkusaippuaa. Käytä liuosta suihkussa, kylvyssä tai jalkakylvyssä ja helli itseäsi kuin läheisiäsikin. Kylpyaika 15 – 20 minuuttia.

Vartaloöljy
Lisää mieltymyksesi mukaan muutamia (1-2) tippoja eteeristä öljyä yhteen ruokalusikalliseen (n. 5ml) neutraalia ihonhoitoöljyjä (esim. Aroma perushierontaöljy, Frantsilan yrttihierontaöljy, Auringonkukan siemenöljy, Viinirypäleen siemenöljy tai Ayurvedinen hoitoöljy (Vata, Pitta, Kapha, Shirodara)). Helli näin hieroen kehoasi ja mieltäsi.

Sauna
Lisää 1 – 3 tippaa löylykauhalliseen vettä.

Kasvojen kauneushöyrytys ja höyryhengitys
Lisää 2 – 3 tippaa eteeristä öljyä 1 – 2 litraan kuumaa vettä ja pidä kasvot pyyhkeen alla 2 – 3 minuuttia. Varo silmiä.

Pyyhehauteet
Iholle asetettaviin kylmiin tai lämpimiin pyyhehauteisiin käytetään 1-2 tippaa eteeristä öljyä kostutettuun pyyhkeeseen tiputettuna. Voit tehdä myös öljyhauteen esim. kasvoille (1-2 tippaa 5ml kohti perusöljy) asettaen kosteat pyyhkeet päälle.

Öljyhauteet
Käytä parfyymin tapaan – tosin vain hyvin vähän – ranteeseesi ja korvan taustaasi. Tee tällöin laimennus esim. jojobaöljyyn (10-20 tippaa eteeristä öljyä 10 ml kohti). Eteeristä öljyä voi käyttää myös sellaisenaan muutaman pisaran vaatteille, ei silkille. Värilliset eteeriset öljyt kuten patsuli ja mandariini voivat jättää väritahroja.

Lisää käyttötapoja:
Myös matoille voit pirskotella muutaman tipan eteeristä öljyä.
Imuriin tulee myös kiva tuoksu, kun tiputat suodattimeen muutaman tipan öljyä.

Säilytys: säilyvät parhaiten viileässä ja suojassa auringolta

– Ei saa laittaa silmiin. Vahingon sattuessa huuhdellaan heti pois silmistä viileällä vedellä.
– Ei suositella käytettäväksi raskauden aikana omin neuvoin.
– Vauvojen, lasten, vakavasti sairaiden ja vanhuksien sairauksien hoitoon vain terapeutin ohjauksessa.
– Jotkut eteeriset öljyt voivat olla allergisoivia herkille ihmisille.
– Ei saa käyttää sisäisesti.

Liity kanta-asiakkaaksi

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirje!